
Culinaire term, naar Agnès Sorel (1420-1450), de minnares van Karel VII. 1. Garnituur van fijne reepjes rode ossentong, champignons, truffels, kleine bakjes rijst, vleesnat en madeira. 2. Garnituur van deegbakjes gevuld met een mousseline van gevogelte en-of champignons. 3. Crème Agnès Sorel: een verfijnde kippensoep met room, champignons en ree...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Culinaire term, naar Agnès Sorel (1420-1450), de minnares van Karel VII. 1. Garnituur van fijne reepjes rode ossentong, champignons, truffels, kleine bakjes rijst, vleesnat en madeira. 2. Garnituur van deegbakjes gevuld met een mousseline van gevogelte en-of champignons. 3. Crème Agnès Sorel: een verfijnde kippensoep met room, champignons en ree...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Geb. kasteel Fromenteau in Touraine, 1420 of 1422 Overl. Le Mesnil-Ia-Belle bij Jumiêges, 9.2.1450. Onder: 'Madonna van Melum' Dochter van Jean Sorel of Soreau, heer van Coudun, kwam in 1444 door toedoen van Etiènne Chevalier, secretaris van Karel VII van Frankrijk, aan het koninklijke hof. Tot veIer ergernis werd zij de openlijk erkende favoriet...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10495

Geb. kasteel Fromenteau in Touraine, 1420 of 1422 Overl. Le Mesnil-Ia-Belle bij Jumiêges, 9.2.1450. Onder: 'Madonna van Melum' Dochter van Jean Sorel of Soreau, heer van Coudun, kwam in 1444 door toedoen van Etiènne Chevalier, secretaris van Karel VII van Frankrijk, aan het koninklijke hof. Tot veIer ergernis werd zij de openlijk erkende favoriet...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10495
Geen exacte overeenkomst gevonden.